دکتر پویا منصفی ، وکیل حقوقی و مشاور مهاجرت و سرمایه گذاری

Dr Pooya Monsefi Tehrani , law advisor & Member of UN human rights lawyer-latin America

دکتر پویا منصفی ، وکیل حقوقی و مشاور مهاجرت و سرمایه گذاری

Dr Pooya Monsefi Tehrani , law advisor & Member of UN human rights lawyer-latin America

دکتر پویا منصفی  ، وکیل حقوقی و مشاور مهاجرت و سرمایه گذاری

دکتر پویا منصفی تهرانی اولین فارغ التحصیل ایرانی - ونزوئلایی در رشته حقوق بین الملل و حقوق بشر در امریکای جنوبی است . وی عضو وکلای حقوق بشر سازمان ملل و عضو وکلای تحقیقات امریکای جنوبی میباشد. کسانی که در کشور های امریکای جنوبی و امریکای مرکزی دچار مشکلات قانونی ، مهاجرتی و یا حقوقی شده اند و یا حقی از انها ضایع گردیده و یا به هر دلیلی در زندان هستند میتوانند با ایشان در تماس باشند . بدیهی است حق مشاوره اولیه تلفنی برای ایرانیان عزیز رایگان است و در صورت نیاز گزارش پرونده انان به سفارت جمهوری اسلامی ایران در همان کشور ارسال میگردد تا از طریق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی کمکهای لازم به ایرانیان عزیز در اسرع وقت صورت پذیرد.

📜 احڪام طلاق و نفقه:


▒▒▒((احڪام طلاق))▒▒▒

🛑👈🏽شوهر باید نفقه زن را در زمانے ڪه در عده رجعے بسر مے برد مشروط بر اینڪه زن قبل از طلاق و در زمان عده،نشوز نڪرده باشد همانگونه ڪه شوهر در اصل نڪاح نیز باید نفقه زن را بپردازد.

🛑👈🏽شراےط مقدار و ڪیفیت نفقه در زمان عده رجعی،همان شرایط و مقدار و ڪیفیت نفقه در اصل نڪاح مے باشد.

🛑👈🏽به زنے ڪه طلاق بائن داده مے شود،نفقه تعلق نمے گیرد مگر اینڪه حامله باشد.

🛑👈🏽اگر منزلے ڪه زن در آنجا طلاق داده شده است،خراب شود یا عاریه اے باشد و مالک آن براے پس گرفتن منزل،مراجعه ڪند یا استیجارے باشد و مدت اجاره آن به پایان برسد،شوهر باید زن را از آن خانه خارج ڪرده و به خانه اے ببرد ڪه در شان زن مے باشد

🛑👈🏽اگر زن در منزلے طلاق داده شود ڪه در شان وے نمے باشد باید به منزلے انتقال داده شود ڪه مناسب با اوست و اگر شوهر او بمیرد و گروهے منزل طلاق را به ارث ببرند حق ندارند آن را بین خود تقسیم ڪنند زیرا حق زن مقدم بر حق تقسیم ورثه است مگر اینڪه عده زن به پایان رسیده باشد.

🛑👈🏽عده وفات براے زنے ڪه شوهر او غایب است زمانے شروع مے شود ڪه خبر فوت شوهرش را دریافت مے ڪند.

🛑👈🏽اگر زن در روز هاے آخر عده متوجه شود ڪه طلاق داده شده است،عده او تمام مے شود و نیازے نیست ڪه از زمان اطلاع، شروع به عده گرفتن ڪند.
عده طلاق از زمان طلاق شروع مے شود.

🛑👈🏽اگر شوهر طلاق غیابے بدهد،عده از زمان طلاق شروع مے شود هرچند زن اطلاع نداشته باشد.

○●○●○●○●○●○●○●○

▒▒▒((احڪام نفقه))▒▒▒

🌀👈🏼نفقه ها سه عامل و سبب دارند:زوجیت - برخی از خویشاوندان-ملڪیت

🌀👈🏼زوجه اے ڪه با عقد دائمے به زوجیت درآمده باشد مستحق نفقه است به شرط تمڪین ڪامل یعنے اگر زوجه فقط در برخے زمانها و برخے مڪان ها تمڪین نماید،نفقه به او تعلق نمے گیرد.

🌀👈🏼به زوجه ناشزه ڪه اطاعت شوهرش را نمے ڪند،نفقه تعلق نمے گیرد.

🌀👈🏼خادم گرفتن براے زن در صورتے واجب است ڪه زن در منزل پدرش نیز اهل خادم گرفتن باشد نه اینڪه پس از انتقال به منزل شوهرش،خود را داراے مرتبه اے بلند ببیند یا زن بیمار و زمین گیر باشد به گونه اے ڪه نیاز به خدمتڪار داشته باشد.

🌀👈🏼زوجه مے تواند مانع سڪونت شخص دیگرے غیر از زوج در خانه شود.اگر زوجین باهم باشند و زوجه بر طبق معمول و متعارف با همسرش غذا بخورد زوجه حق ندارد نفقه خود را براے مدتے ڪه با همسرش غذا خورده است،مطالبه نماید.

🌀👈🏼نفقه خویشاوندان:نفقه بر پدر و مادر و هرچقدر بالاتر رود واجب است(پدران پدر-مادران پدر-پدران مادر-مادران مادر) و نفقه بر اولاد واجب است هرچقدر ڪه پایین روند.

🌀👈🏼عدالت و مسلمان بودن شخص واجب النفقه شرط نیست و نفقه دادن به او واجب است هرچند فاسق یا ڪافر باشد.

🌀👈🏼نفقه دادن به ڪافر حربی،واجب نیست. و شرط است مال نفقه دهنده بیش تر از طعام همان روز و شب خود و همسرش باشد.

🌀👈🏼پدر در صورتے ڪه زنده بوده و غنے باشد براے نفقه دادن به فرزند ،مقدم بر مادر و غیرمادر است و اگر پدر،زنده نباشد یا فقیر باشد،دادن نفقه بر پدر پدر لازم است هرچقدر بالاتر روند و او ڪه نزدیک تر است بر بقیه مقدم مے شود.

○●○●○●○●○●○●○●○

⚠️((نڪات نفقه زوجه))⚠️

1⃣نفقه زن مقدم بر نفقه اقارب است

2⃣زن مے تواند نفقه معوقه (زمان گذشته )خود را مطالبه کند وبراے وصول آن در دادگاه دعوے نماید ولے خویشاوندان نسبے فقط نسبت به آتیه مے توانند مطالبه نفقه نمایند .

3⃣نفقه زن مشروط به فقر و یا تمکن مرد نیست . زن ، اگر چه ثروتمند یا شاغل باشد مے تواند از شوهر نفقه بخواهد . در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه زن حق خواهد داشت که از دادگاه تقاضاے طلاق نماید .  اما در نفقه اقارب فقر یک طرف و تمکن طرف دیگر شرط تحقق وجوب نفقه است 

4⃣نفقه زوجه تکلیف یک جانبه است و در حقوق ایران زن مکلف به دادن نفقه به شوهر خود نیست ، در حالے که نفقه اقارب یک تکلیف متقابل است (یعنی فرزند مکلف به دادن نفقه به والدین و پدر مکلف به دادن نفقه به فرزند و نوه هاست 

5⃣طلب زن از بابت نفقه ممتاز محسوب می­شود و در صورتے ڪه دارایے زوج ڪفاف همه دیون او را ننماید، حق زن بر سایر طلبڪاران مقدم است. در حالے ڪه نفقه اقارب از چنین خصوصیتے برخوردار نمی­باشد